dilluns, 8 de setembre del 2008

Coldplay al Sant Jordi

El passat dissabte 6 vam acostar-nos al Palau Sant Jordi per veure el concert de Coldplay. Gira del nou disc Viva la vida... or death and all his friends. Ja portava uns dies recordant els altres dos concerts del mateix grup a què vaig assistir. El primer, a Razzmatazz (any 2002!), quan tot just acabaven de treure el A rush of blood to the head i eren poc coneguts per a la gran massa. Aquest havia estat absolutament brutal pel so, per l'entorn, per l'energia del grup i del públic... El segon va ser ja al Sant Jordi, un cop s'havien donat a conèixer a tot el món, gira X&Y, deixant una mica els orígens per intentar acostar-se als grups de grans estadis... Aquest concert va ser horrible; acústica mal cuidada, Chris Martin oblidant lletres i fent-se el "barriobajero" simpàtic cantant Barça, Barça, Barça...
Així que no sabia ben bé que ens esperaria allà dins aquest cop... I resulta que tot i ser un grup diferent del de Razz, van ser capaços de fer-me cantar com un esperitat, de saltar i botar sense parar!

Moments? Versió amb bateria electrònica de God put a smile upon your face, fent-la un tema gairebé techno. El single Viva la vida, corejat fins a deixar-hi la veu per tot el públic, i és que un tema on un spanish singer pugui fer "lololoo" té l'èxit assegurat. Que li preguntin a Bruce Springsteen si no... La pujada al mig del públic per fer The scientist. Un Lovers in Japan amb pluja de papallones de paper. I finalment un Yellow com a únic bis per acabar un concert que l'única pega que va tenir, és que es va fer curt. Una hora i quaranta minuts aproximadament dónen per molt. Però Coldplay, quan en té ganes, dóna per molt més.
Us deixo la playlist del concert, per a què us en feu una idea...
Life In Technicolor
Violet Hill
Clocks
In My Place
Speed of Sound
Cementeries of London
Chinese Sleep Chant
42
Fix You
Strawberry Swing

God Put a Smile Upon Your Face (dance mix)
Talk (dance mix)
The Hardest Part (piano version)
Viva la Vida
Lost!

The Scientist
Death Will Never Conquer
-Viva la Vida Remix-
Politik
Lovers In Japan
Death and All His Friends
Yellow
The Escapist
Si voleu veure uns bons vídeos del concert, podeu visitar http://www.dosismusical.com/coldplay-en-barcelona-06-09-2008/.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Chatín, no t'estàs de res. Quan sigui gran vull ser com tu.