dimarts, 10 de juny del 2008

Falten enginyers... JA, JA!

Mon germà em passa un link de Vilaweb, on es publica una notícia segons la qual falten enginyers (veure notícia). Unes hores després ma mare em diu que li sembla que m'ha vist en el vídeo així que, sabent que no surto ni de conya perquè poques hores m'he passat al campus bord en els darrers temps, faig un cop d'ull a la notícia.

Efectivament, no hi ha gent que es matriculi a les enginyeries, especialment les superiors... Realment no m'estranya, pels personatges que apareixen en el vídeo, és bastant normal que no els cridi l'atenció. Ja d'entrada, et trobes amb la directora de l'escola de Telecos, que diu que "hi ha un gap entre el batxillerat i la universitat...". Cagumlosti, GAP. GAP és el que li fotria a la cara home! Parla bé, que t'entengui la gent! Això crec que és un constant en aquella escola. Volen que siguis diferent, volen putejar-te per aconseguir encara no sé ben bé què. Des del primer dia et van menjant el cap perquè siguis líder de la societat (je), perquè aprenguis a superar-te (jeje), per cobrar una pasta gansa quan acabis (jajajajajajajjuasjausjauajsuajuassssss aaaai, perdó, snif, jaja). GAP... Però qui voleu que vingui a passar 10 anys de la seva vida per una cosa que no té cap vocació! Una cosa és estar disposat a passar-se anys i anys estudiant Medicina per salvar vides. És una cosa que es pot portar a dins (a banda de saber que segurament tindràs un bon sou). Però enginyeria? Telekos? Què et motiva quan ets petit a voler ser telekos?

Menció especial a la gent que és teleko, però que no ha deixat de ser persona i que no parlen amb tecnicismes o anglicismes només per semblar millor.

Menció especial també, al nano que surt al vídeo, que diu que porta 4 anys i encara està a primer. M'ha provocat una llagrimeta entre de ràbia i de llàstima... Nano, molts ànims i no deixis de recordar, com diu un filòsof electricista d'allà on treballo, que "la verdad está ahí afuera, chavales!".

6 comentaris:

Un Mandril ha dit...

No estic a la feina, per tant no m'explaiare gaire, pero veig que el comentari que deixaria gira en torn al mateix concepte del que vaig deixar al post anterior...

Fins demà Patxangueros!

Venguen!

Anònim ha dit...

Penso que, segons els comentaris teus i de la gent que estudia allí, l'ambient del professorat d'aquesta escola fa pudor d'elitisme fals que es fa bastant irrespirable pels estudiants que la pateixen. Si és això, si la motivació principal que inculquen els docents és la de fer "personetes que es guanyin bé la vida per tenir el millor xalet a la part alta de la ciutat", sense pensar en que ser enginyer també vol dir fer una societat millor, doncs anem molt malament. El comentari del noi del video (que té la mateixa samarreta petonera que jo jejejej) on diu que hi han professors que no deixen veure els errors d'exàmen, em sembla especialment greu. I per acabar, m'agradaria que algún/a teleko expliqués coses bones sobre haver estudiat aquesta carrera, que no estamos tan mal hombreee...

Un Mandril ha dit...

Be, ara ja estic al meu habitat tertulià!

El que deia es que veig que tot gira en torn d'aquesta nova societat creixent hipermimada que ha estat embolcallada entre poliespan i polítiques protectores.

La Universitat és dura! Pain, suffer and agony que deia Counsilman. I els que portem anys (o hi hem estat anys) ho sabem i o acceptem, ha de ser així per tal que surtin Espartans i no Ferrers i Terrissaires!
Clar que sent més facil i portant-nos de la maneta acabarem abans i estarem més contents, però llavors sortira un altre il·luminat i dira que hi ha un GAP entre la Facultat i la Empresa, que arriben al mercat laboral gent que no sap que les garrofes s'han de guanyar.

Sobre els enginyers, crec que han estat durant molts anys una casta auto-sobrevalorada i que s'ha intentat fer respectar mitjançant un regnat de por. Erigint-se amb alts estandars de selecció i amb durs procediments de permanència. I el que deiem ahir: no valorem als intermediaris! I en global: no es valora a ningú!

PROU! Tenim una colla de menjapans nascuts a partir del 84-85 que ja no podem fer res. Aboquem-nos a fer un futur esperonador! Tornem a tirar nens al riu si veiem que tenen cap deformitat! No criem una altra colla de RMs OTeistes!

Venguen!

PS: Lus! A que esperes, neng? El futuro esta entre tus piernas!

un ha dit...

La Universitat també es mou per la oferta i la demanda... que hi ha molts telecos que comencen? pos a matxacar-los bé fins que no en quedin gaires, tant hi fa si després hi ha desfase amb el món laboral... els que acaben "quan toca" ja no hi entren. Es queden per allà, fent màsters, doctorats i històries que allarguin el moment d'entrar al món laboral.

Perquè tots podríem ser millors professors dels que hem tingut a classe, perquè no són profes, són la "créme de la créme". (Amb excepcions, gràcies a Déu)

Jo em trobo amb gent a la Facultat que ja hi viu a la part alta de la ciutat, i el més fort és que quan acabin seran (com no!!) els que hi acabaran vivint...

No serem a l'èlit per haver estudiat una carrera, sinó per haver-hi nascut, o per haver-hi escalat. Als nostres temps, tothom té estudis !! és la nova "classe mitjana"...

Un Mandril ha dit...

Lus! Esta molt be que encetis temes de debat, però passa-t'hi per la tertulia que com més serem més riurem!

Venguen!

Litus_7x24 ha dit...

Ok ok, Mandrilassu. Perdoneu però m'estava fotent una paella al port.
En fi, aquí s'hi barregen moltes coses. La cultura de l'esforç que s'ha perdut, l'enginyeria com una cosa etèrea, intangible, que ningú sap per a què serveix exactament (com li explico a ma mare què fa un enginyer? encara no sé la resposta ara...).
També és cert que en el cas del campus nord, per exemple, crec que el que et putegen no té res a veure amb el que et trobaràs més endavant. De moment, per la meva experiència i la dels més propers, la majoria d'empreses i de gent, sap que davant d'ells hi ha persones, i normalment les tracten com a tals. Impensable que en una empresa et diguin "això ho has fet malament però no et diré per què. Simplement repeteix-ho". Allà sí que passa, no sé per què. Hi ha una aura al voltant del campus que em recorda els Ríos de color púrpura.
Res a veure amb el món real.

Quant a l'elitisme, etc, no cal ser enginyer per voler millorar econòmicament o simplement, viure d'acord amb la idea que cadascú té de benestar. Això va amb les persones. D'aquí que hi ha pagesos estúpids i creguts i astronautes humils i disciplinats. Encara que en alguns llocs et vulguin tornar com a ells els interessa, i si no, et diuen que la societat et farà un GAP...