dilluns, 5 de gener del 2009

Avui sí: CULTURA PATXANGUERA - expressions i refranys

Sí amics, avui toca culturitzar-nos una miqueta, i aprofitant hores mortes a la feina i que el jefe no mira, vull retre homenatge i alhora reivindicar la cultura que he anat rebent de tothom, però sobretot de la família... Aaaai, la família (amb veu de Padrino). Concretament, i molts ho heu viscut en les vostres carns fem un repàs a... L'APASSIONANT MÓN DELS REFRANYS (i expressions vàries)!

Perquè, què millor que cridar a taula amb un "a la taula i al llit, al primer crit!". Així et ve la gana! Quan sento això, per mi, que sóc bàsic, és com quan el gos de Pavlov sentia el xiulet del seu amo, i començo a salivar i a preparar l'estómac per un àpat, segur que deliciós. D'acord, no cal que senti això perquè sempre estic preparat per menjar i és que "no comer por haber comido, no hay nada perdido", tu!
Ara bé, i aprofitant que encara estem en ressaca de festes, no et pots passar ni un pèl, perquè ja se sap que "tal faràs, tal trobaràs".

Quan tenim un problema, una desgràcia o quelcom no ens surt del tot bé (o ens passen coses com les que comentava al darrer escrit), cal aplicar allò de la relativitat d'Einstein i dir: mira tu, "tal dia farà un any". "I si te he visto, no me acuerdo!".

A aquella gent nerviosa de mena, que a les 6:00 del matí ja estan llevats i que al final tampoc aprofiten massa el temps els hi diria sense dubtar que "no por mucho madrugar, amanece más temprano". No està de més saber que hi ha coses que no podem controlar a la natura...

Igualment cal tenir en compte que "qui tot ho vol, tot ho perd", frase que m'he hagut de sentir unes quantes vegades i que no acabo d'entendre, perquè encara que només vulgui una cosa, normalment també la perdo...

Recordeu també, ara que estem en crisi i que estem pendents del finançament, que ningú us donarà "duros a quatre pessetes", ni l'ING Direct, que és tu banco y cada día el de más gente. Ja sabeu: "qui vulgui peix, que es mulli el cul".

En fi, no m'eternitzo massa, que "el temps és or i la palla va cara". Simplement us convido a què em deixeu els vostres refranys o expressions preferits, els que us han marcat, els que us heu hagut de sentir més o...

Jo de moment, us desitjo molta sort aquest 2009, ja que no ho vaig fer en l'anterior post ("no estaba el horno para bollos"). I ho faig brindant sense supersticions, amb un got d'aigua tot dient allò tan maco de "aaaaaai, que és bona l'aigua, quan se té set!".

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaya,vaya otro mensajito der independentista este, a ver si escribes en la lengua de Cervantes y ahi va mi apoortación.Con el estatut ya te hemos fotut.
PD:Cuando estemos juntos no te hagas el longui.

ditsderesina ha dit...

NEN fes callar aquest brètol.
Has tingut un lapsus en :
No por mucho madrugar amaneces más trempado.

Litus_7x24 ha dit...

Què va tiu, segur que l'Anònim és bon paio. A més, igual té pasta, perquè entendre tan bé el català escrit però no utilitzar-lo, és bastant propi de la burgesia i dels alts estaments de Catalunya.

M'agrada la teva vessant refranyera, Nen. No podria estar-hi més d'acord.

Gràcies a tots pels comentaris!

Un Mandril ha dit...

...Igualment cal tenir en compte que "qui tot ho vol, tot ho perd"... i ja només cal que et rematin amb el "Mas vale pajaro en mano que ciento volando" (aproximadament el nostre "Ocell que vola, a la cassola!") i que per si un cas "No es pot dir blat que no sigui al sac i ben lligat"

"No por mucho madrugar amanece mas temprano" sempre ha tingut la seva nemesi i han creat paradoxa i quintes dimensions gràcies a "A quien madruga Dios lo ayuda"... possem-nos d'acord! Jo "per si les mosques" més m'estimo dir "Visteme despacio que tengo prisa".

I recordeu que quan un us vagi amb l'italianada de "Piano, piano, s'arriba lontano" contesteu fermament que "Presto, presto, s'arriba abans al puesto!".

I en el meu podium particular: "Donde tengas la olla, no metas la... nariz?" ara no recordo... pero be, en italia diuen "Non fare la merda dove si mangia"... bastant explicit, també...

Apa, refranyaires! A cagar a la via!

Litus_7x24 ha dit...

Grrrrrraaaaaaaaaaaaaaannnndeeee!

Anònim ha dit...

Zaasca!
perdó, no me'n sé més.

un ha dit...

primer de tot, holes !

això, un que m'agrada molt, el deia un company de pis de Puigcerdà que en sabia "un niu"...

deia: "qui té pressa, amb els collons s'entrebanca !!"

jaja, és molt visual !!!